maanantai 10. elokuuta 2015

Late-lammas -kakku

Tämän kakun tein ystäväni 4-vuotiaan pojan syntymäpäiväjuhliin. Idea kakun toteutuksesta ei suinkaan ollut omani. Late-kakkuja tuntui löytyvän joka toisesta leivontablogista. Kakku oli suhteellisen helppo tehdä. Pienellä vaivalla sai aikaan näyttävän kakun. 
 
Pohjaksi tein kaksi levykakkupohjaa. Täytteinä oli valkosuklaatäyte (vispikermaa, vaniljarahkaa, valkosuklaata, liivatetta) ja mangotäyte (vispikermaa, mangososetta, mangotuorejuustoa, sokeria, liivatetta). Kostutukseen käytin appelsiini-mangomehua. 

Kokosin kakun tuorekelmulla vuorattuun kulhoon. Täytevälejä tuli neljä. Pohjat leikkasin erikokoisia lautasia apuna käyttäen oikean kokoisiksi. Annoin kakun hyytyä ja maustua jääkaapissa seuraavaan päivään ja kumosin kakun tarjoiluvadille. Jäljelle jääneen valkosuklaatäytteen sivelin kakun pintaan tarttumapinnaksi vaahtokarkeille. Late-lampaan kasvot ja korvat tein mustasta ja valkoisesta sokerimassata. Jalat leikkasin lakritsista. Turkin tein pienista valkoisista vaahtokarkeista, ja se olikin kakun työläin tekovaihe. Vaahtokarkkien asetteluun meni lähemmäs tuntia aikaa. Koska oli helteinen päivä, kakku piti välillä nostaa jääkaappiin vilvoittelemaan. Lopputulokseen olin tyytyväinen, ja niin taisi olla sankarikin. Kakku oli hyvää, ei liian makeaa.