perjantai 27. heinäkuuta 2012

Maailman parhaat viipaleleivät

Lapsuudenkotini naapurissa asustelee rouva, jolta sain vuosia sitten tämän reseptin. Joitakin pieniä muutoksia olen tehnyt alkuperäiseen reseptiin. Tämä resepti on eräs suosikeistani, ja näitä pikkuleipiä tulee tehtyä monta kertaa vuodessa. Taikina on riittoisaa, sillä tästä taikinamäärästä saa noin 60 viipalepikkuleipää riippuen tietenkin siitä, minkä kokoisia paloja haluaa. 

Taikina

200 g margariinia
2 1/4 dl sokeria
1 muna
3 rkl siirappia
3 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 tl kaakaojauhetta
koristeeksi Wiener nougat crushia (mantelikaramellirouhe)

1. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri.
2. Lisää muna vatkaten.
3. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä siirappi ja sekoita.
4. Muotoile taikinasta noin 2 cm:n paksuisia tankoja. Taikinan muotoilu onnistuu parhaiten leivinpaperin päällä. Jauhoja ei tarvita, sillä taikinaa on helppo käsitellä.
5. Painele tankoja hieman litteämmiksi ja ripottele päälle Wiener nougat crushia.
6. Paista uunissa 200 asteessa kauniin ruskeiksi (noin 10 minuuttia).
7. Leikkaa lämpiminä vinoneliöiksi.



4 kommenttia:

  1. Kokeilin ja ovat hyviä. Tein viisi tankoa ja ne mahtuivat nippa nappa peltille. Ehkä pitää ensi kerralla tehdä kuusi tankoa. Hämmästyttävän hienoja tuli, kun leikkasi ne pikkuleiviksi ja ne kovettuivat. Laitoin paremman puutteessa koristeeksi värillistä raesokeria.
    Teen toistekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että onnistuivat ja maistuivat :). Itse laitan tangot kahdelle eri pellille ja teen tankoja 6-8 kpl. Tangot leviävät kuitenkin aika tavalla uunissa. Pikkuleivät kannattaa muuten leikata mahdollisimman pian uunista oton jälkeen, sillä niitä on vaikea leikata, kun ne jäähtyvät ja kovettuvat.

      Poista
  2. Hyviä tuli. Lisäsin hiukan jauhoja, kun oli niin
    löysätuntuinen taikina. Tuli melkoja isoja, kun sovitin tangot (5 kpl) yhdelle uunipeltille.
    Koristelin värillisellä fariinisokerilla.
    Kiitos ohjeesta!

    Leipurin äiti

    VastaaPoista
  3. Meillä viipaleleipä ohje oli hukassa ja yritin pikaisesti koulusta tultuani etsiskellä sitä ensin kirjasta ja sitten netistä. Päädyin tähän koska vaikutti samanlaiselta mitä edellinen ohje (eriä oli vain yksi ruokalusikallinen siirappia ja kaakaota joka oli kyllä ihan uusi tässä ohjeessa, ja voita oli vähän liikaa) mutta tein silti ohjeen mukaisesti. Teen niinku pellille yhen lätyn ja täytän koko pellin sillä taikinalla ja uunista tultaessa leikkaan lätyn neliöiksi. En tehnyt siis tankoja, helpompi leikata yhdestä lätystä kaikki. Hyvä ohje! :)

    VastaaPoista