torstai 12. marraskuuta 2015

Daim-halko

Isänpäiväksi päätin tehdä vähän erilaisen täytekakun ja päädyin leipomaan Kinuskikissan ohjeilla Daim-halon. Resepti löytyy kirjasta Kinuskikissan helpot suosikit. Kakku oli erittäin tuhti ja täyte oli omaan makuuni liian rasvainen. Tätä voisi tehdä toistekin, mutta ehkä hieman täyteohjetta muuttamalla. Kuorruteohje vaikutti kivalta ja sitä voisi hyödyntää perinteisten kermakuorrutteiden tilalla.

Keksipohja

125 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte

200 g margariinia
2 1/2 dl maitoa
2 ps (á 63 g ) Blå Band -vaniljakastikejauhetta
2 isoa (á 56 g) Daim-patukkaa

Kuorrute

35 g margariinia
160 g maitosuklaata
1 iso (á 56 g) Daim-patukka

1. Valmista keksipohja vatkaamalla margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaimella sekoittaen ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita.
2. Kauli taikina leivinpaperin päällä jauhoja apuna käyttäen isoksi levyksi. Mitoita levyn koko siten, että saat leikattua siitä kakkuun neljä keksipohjakerrosta. Käytin itse leipävuokaa, jonka pohjan pinta-ala oli 10 x 25 cm eli kaulitsin pohjan 40 x 25 cm:n kokoiseksi levyksi.
3. Siirrä taikina leivinpapereineen uunipellille ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
4. Aloita täytteen valmistus mittaamalla margariini ja maito kattilaan. Keitä sekoitellen, kunnes margariini on sulanut maidon joukkoon. Sekoita vispilällä seokseen vaniljakastikejauhe. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi (!). Leikkaa Daim-patukat rouheeksi ja vatkaa jäähtynyt (!) täyte kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää siihen Daim-rouhe.
5. Vuoraa leipävuoka tuorekelmulla. Leikkaa keksipohja neljään palaan vuoan mittojen mukaan ja lado palat ja täyte vuorotellen vuokaan siten, että täytevälejä tulee kolme. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.
6. Kumoa kakku ja poista kelmu. Tasoita reunat veitsellä leikkaamalla. Voit kumota kakun suoraan tarjoilulautaselle tai ensin leikkuulaudalle ja siirtää sen kuorruttamisen jälkeen tarjoilulautaselle.
7. Kuorrutetta varten sulata margariini kattilassa ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. Jatka sekoittelua tarvittaessa liedellä miedolla lämmöllä.
8. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille ja ripottele päälle ja reunoille rouhittua Daim-suklaata.
9. Nosta kakku vielä hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.



 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti