keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Dallas-pitko

Olen pullan ystävä. Meillä ei ole aina tuoretta pullaa, mutta pakastimesta pullaa löytyy jossakin muodossa ihan aina. Dallas-pitko on taas kerran hyvä osoitus siitä, miten maistuvia leivonnaisia pullataikinasta saa aikaiseksi. Ohjeesta tulee kolme isoa pitkoa.

Taikina

5 dl kevytmaitoa
50 g hiivaa
2 munaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1,5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
noin 15 dl vehnäjauhoja
200 g margariinia

Valmista taikina normaalin pullataikinan tapaan. Vinkkejä löytyy mm. Sunnuntai -vehnäjauhopussin kyljestä.

Täyte

300 g margariinia
400 g vaniljarahkaa
1 dl vaaleaa siirappia
2 pss vaniljakastikeaineksia (esim. Blå Band)
2 rkl vaniljasokeria

Voiteluun

1 muna

Koristeluun

raesokeria

Valmista täyte sulattamalla margariini. Lisää rahka, siirappi ja kastikeainekset joukoon hyvin sekoittaen.

Jaa kohonnut pullataikina kolmeen osaan ja kaulitse jokainen osa vuorollaan reilun kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä pohjan päälle täytettä ja kääri rullalle. Nosta rulla leivinpaperoidulle uunipellille saumapuoli alaspäin. Leikkaa rullaa saksilla viiltoja ja käännä viillot vuorotellen oikealle ja vasemmalle. Paina pitkoa sivuilta kasaan niin, että se kohoaa kauniisti. Anna kohota vielä hetki liinan alla, voitele munalla ja koristele raesokerilla. Paista uunin alaosassa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti