perjantai 10. elokuuta 2012

Raparperi-kaurapaistos

Entinen työkaverini tarjosi monta kesää sitten tätä herkullista paistosta töissä. Ihastuin tähän ohjeeseen niin, etten ole sitä juurikaan alkuperäisestä muuttanut. Ohje on mitoitettu uunipellilliseen tehtäväksi. Leivon yleensä ison määrän kerralla, joten tästäkin riittää hyvin vierasvaraksi pakastimeen. Jos ohjeen puolittaa, se soveltuu leivottavaksi piirakkavuokaan.

Taikina

200 g leivontamargariinia
3 dl sokeria
4 munaa
1 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
4 tl kardemummaa
4 tl leivinjauhetta
5 1/2 dl vehnäjauhoja

Päälle

1 l raparperipaloja

Kuorrutus

150 g leivontamargariinia
3 dl sokeria
5 tl vaniljasokeria
4 dl kaurahiutaleita

1. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitelleen hyvin vatkaten.
3. Lisää vuorotellen keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maito / kerma.
4. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 25 minuuttia 175 asteessa.
5. Valmista kuorrutus. Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon muut aineet. Sekoita.
6. Levitä puolikypsän pohjan päälle raparperipalat ja kuorrutus ja paista vielä 25 minuuttia.
7. Tarjoa esimerkiksi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti