perjantai 24. elokuuta 2012

Raikas mansikkajuustokakku

Tänä kesänä olen leiponut mansikkakakkuja monenlaisilla ohjeilla. Eräs kokeiluistani levisi täydellisesti keittiön pöydälle, mutta tällä kertaa sain aikaiseksi toimivan version, jonka ohjeen nyt uskaltaudun julkaisemaan. Tämä kakku vie kielen mennessään!

Pohja

200 g kaurakeksejä
40 g margariinia

1. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle pala leivinpaperia.
2. Murskaa keksit ja yhdistä ne sulatettuun margariiniin.
3. Paine pohjataikina vuoan pohjalle ja siirrä vuoka odottamaan jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Täyte

7 liivatelehteä
2 rkl vettä
400 g mansikoita
2,5 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1,5 rkl vaniljasokeria

Koristelu

1 l mansikoita
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

1. Soseuta mansikat.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
3. Vaahdota kerma.
4. Sekoita maitorahka ja tuorejuusto keskenään ja lisää seokseen soseutetut mansikat.
5. Kiehauta vesi ja liuota siihen puristetut liivatelehdet.
6. Valuta hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana mansikkaseoksen joukkoon.
7. Lisää sokerit ja lopuksi vaahdotettu kerma varovasti sekoittaen.
8. Kaada täyte pohjan päälle.
9. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.
10. Viipaloi mansikat ja valmista hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan.
11. Irrota kakku varovasti irtopohjavuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
12. Asettele mansikat kakun päälle ja levitä päälle kiille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti