tiistai 10. syyskuuta 2013

Lisensiaatin koivukakku mansikka-mangotäytteellä

Sisareni sai lisensiaatin paperit ja tarjouduin leipomaan täytekakun juhliin. Lisensiaatin työ liittyi ainakin jollakin tapaa puihin ja kun vielä työn nimessä mainittiin sana koivu - ainoa minulle tuttu sana, sain idean kakkuni koristeluun. Juhlia vietettiin syksyllä, joten koivu sai syksyiset värit lehtiinsä.

Kinuskikissan vinkeillä tein taas levykakkupohjan kolminkertaisena, jotta se riittäisi lähes 30:lle juhlavieraalle. Kakun kostutukseen käytin Rainbowin sitruunamehun makuista kivennäisvettä. Toiseen väliin levitin pohjalle lemon curd -tahnaa ja päälle tein täytteen mansikoista, mansikkakermasta ja sitruunarahkasta. Toiseen väliin tein täytteen mangososeesta, kermasta ja vaniljarahkasta. Täytteiden hyydyttämiseen käytin vaniljakreemijauhetta ja makeutta antamaan lisäsin hieman sokeria. Kakun päälle tein perinteisen kinuskikuorruksen. Reunat koristelin cappuccinon makuisilla sikarivohveleilla. Koristeet tein sokerimassasta, jota värjäsin pastaväreillä.

Kakku oli varsin isotöinen ja tein sitä monena eri päivänä: ensimmäisenä päivänä tein koristeet, toisena päivänä pohjat, kolmantena päivänä täytin ja kokosin kakun ja juhlapäivän aamuna tein kuorrutuksen ja koristelin kakun. Hankalinta oli kakun kokoamisvaihe, sillä koin haastavaksi liikutella isoja kakkulevyjä. Lopputulokseen olen tyytyväinen. Kakku oli juhlavieraiden ja itsenikin mielestä erittäin hyvää, ja tällä kertaa olin melko tyytyväinen myös koristelun onnistumiseen.





2 kommenttia:

  1. Kakku oli tosi kaunis ja erittäin hyvä. Kiitos isosiskolle! Toivottavasti näemme muutkin leivonnaiset?

    Leipurin äiti

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla :) Lisää kuvia ja reseptejä on tulossa samojen juhlien tiimoilta, kunhan koneelle ehdin paremmin istahtaa.

    VastaaPoista