lauantai 14. syyskuuta 2013

Nannan mangokakku

Sisareni toivoi mangoista juustokakkua valmistujaisjuhliinsa. Päätin kehittää kevyemmän version kakusta, ja niin syntyi Nannan mangokakku ilman tuorejuustoa. Kakku maistui ihanalta ja kevyeltä. Tätä tulen varmasti tekemään toistekin.

Pohja

200 g kaurakeksejä
75 g margariinia

Täyte

2 1/2 dl Flora vispiä
200 g mango-sitrusjogurttia
200 g vaniljarahkaa
2 prk (á 125 g) mangososettta (lastenruokasose)
1/2 dl sokeria
8 liivatelehteä
2 rkl vettä
(keltaista pastaväriä)

Kiille

3 prk (á 125 g) mangososetta
4 liivatelehteä
2 rkl vettä

Koristeluun

ananaskirsikoita tms.

1. Leikkaa leivinpaperista sopivan kokoinen pala irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle.
2. Murskaa keksit ja yhdistä sulatettuun margariiniin.
3. Painele keksimuruseos irtopohjavuoan pohjalle. Halutessasi voit voidella ruokaöljyllä vuoan reunat tai käyttää reunakalvoa, jolloin kakku irtoaa siististi vuoasta.
4. Täytettä varten vatkaa vispikerma.
5. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen niin, että ne peittyvät kokonaan.
6. Sekoita keskenään jogurtti, rahka, mangosose ja sokeri.
7. Liota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja sekoita huolellisesti.
8. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen.
9. Yhdistä seokseen vatkattu vispikerma ja sekoita.
10. Halutessasi voit värjätä täytteen keltaisella elintarvikevärillä.
11. Kaada täyte pohjan päälle ja siirrä hyytymään jääkaappiin mielellään yön yli tai vähintään neljäksi tunniksi.
12. Valmista kiille pehmentämällä liivatteita vedessä ja liottamalla ne kiehuvaan vesitilkkaan.
13. Yhdistä mangosose ja liivatteet ja lusikoi hieman jäähtyneenä kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi. Annan hyytyä kylmässä muutama tunti.
14. Koristele kakku esimerkiksi ananaskirsikoilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti