tiistai 17. kesäkuuta 2014

Ananaskuivakakku

Tämän reseptin kehitin periaatteella "mitä kaapista löytyy". Ruokakaapista löytyy aina säilykeananasta, joten siitä sain idean kakkuun. Ja koska vanhempani olivat tulossa kylään, päätin tehdä kuivakakkua, sillä etenkin isäni pitää niistä. Tämä kakku oli herkullista hieman jäähtyneenä ja sanoisin, että se ei maistunut ainakaan kuivalta.

Ainekset

3 munaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl fariinisokeria
5 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 dl maitoa
200 g margariinia
1 prk ananasviipaleita mehuineen (á 227 g)

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa.
3. Lisää lopuksi sulatettu margariini ja pieneksi pilkotut ananaspalat mehuineen ja sekoita tasaiseksi.
4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
5. Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti