tiistai 17. kesäkuuta 2014

Taco-piirakka

Sain taannoin eräässä kyläpaikassa aivan taivaallisen makuista taco-piirakkaa. Päätin kokeilla itsekin ja hyvää tuli. Tätä voisin kuvitella leipovani kahvipöytään vieraille tai sitten vaikkapa ihan iltapalaksi raikkaan salaatin kera. Mausteiden määrää voi vaihdella sen mukaan, miten tulista piirakkaa haluaa valmistaa. Tällä reseptillä tehty piirakka maistui myös lasten suussa.

Pohja

125 g tortilla chipsejä (salted)
3 dl vehnäjauhoja
1 dl emmentaljuustoraastetta
150 g margariinia
2 rkl vettä

Täyte 

400 g jauhelihaa
1 suippopaprika
1 dl vettä
1 pss Old El Paso Taco Spice Mix -mausteseos (á 30 g)
1/2 tl paprikamaustetta
1/2 tl oreganoa
1 mmt valkopippuria
1 mmt mustapippuria
2 dl ruokakermaa
2 dl ranskankermaa
1 muna
2 dl emmentaljuustoraastetta

Päälle

tortilla chipsejä (salted)

1. Voitele piirakkavuoka.
2. Hienonna tortillachipsit ja yhdistä murska vehnäjauhojen ja juustoraasteen kanssa. 
3. Sekoita joukkoon voi sormin nyppimällä.
4. Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
5. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
6. Paista jauheliha ja lisää pieneksi pilkottu paprika.
7. Mausta jauheliha ja lisää lopuksi muut täyteainekset. Säästä noin 1 dl juustoraasteesta täytteen päälle ripoteltavaksi.
8. Kaada täyte vuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta.
9. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Suojaa pinta foliolla.
10. Koristele piirakka tortillachipseillä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti