keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Suklaakakku vadelmista ja mustaherukoista

Tämän kakun kiikutin anoppilaan syötäväksi. Samantyyppistä kakkua olen tehnyt aiemminkin mustikoista. Tein ohjeeseen muutamia muutoksia.

Ainekset

200 g tummaa suklaata
50 g margariinia
6 munaa
2 1/2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
3/4 dl maissitärkkelysjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 l mustaherukoita ja vadelmia

Koristeluun

mustaherukoita, vadelmia
tomusokeria

1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat ja jauhota kaakaojauheella.
2. Paloittele suklaa kulhoon ja lisää margariini. Sulata mikrossa varovasti miedolla lämmöllä ja sekoittele välillä.
3. Erottele valkuaiset ja keltuaiset.
4. Vatkaa valkuaiset ja sokeri löysäksi vaahdoksi.
5. Riko keltuaisten rakenne ja lisää valkuaisvaahtoon sekoitellen.
6. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon varovasti taikinaa nostellen.
7. Lisää lopuksi suklaa-margariiniseos ja sekoita varovasti.
8. Kaada puolet taikinasta vuokaan ja ripottele päälle puolet vadelmista ja mustaherukoista. Lisää loppu taikina, levitä tasaiseksi ja ripottele pinnalle loput marjoista.
9. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia tai hieman kauemmin, mikäli käytät pakastemustikoita. Kakku saa jäädä keskeltä tahmean suklaiseksi.
10. Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria ja koristele halutessasi mustikoilla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti