keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Suklainen kesäkurpitsakakku

Tähän kakkuun sain innoituksen porkkanakakusta. Kesäkurpitsaa kakussa kuulostaa äkkiseltään omituiselta, mutta valmiista kakusta ei mitenkään voisi arvata, että sen sisällä on kesäkurpitsaa. Tämän kakun teen varmasti vielä uudelleen, ehkä muutamin pienin muutoksin. Kakku voisi olla vieläkin parempaa, jos sen kostuttaisi, vaikkei se täysin välttämätöntä olekaan. Mausteita voisi laittaa myös vähän runsaammalla kädellä. Ja tämä kakku todella paranee vanhetessaan. 

Pohja

6 dl vehnäjauhoja
3 dl ruokosokeria
1 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa
1 tl suolaa
2 dl ruokaöljyä
5 dl raastettua kesäkurpitsaa
2 munaa

Täyte

1/2-1  dl appelsiinimarmeladia 
200 g appelsiinituorejuustoa
1/2 prk maitorahkaa (á 200 g)
1/2 dl tomusokeria

Kuorrutus

200 g tummaa suklaata
200 g creme fraichea

1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. 
2. Lisää öljy, kesäkurpitsaraaste ja munat ja sekoita taikinaksi.
3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (24 cm).
4. Paista 175 asteessa noin tunti.
5. Halkaise jäähtynyt kakku.
6. Sivele pohjan päälle appelsiinimarmeladi.
7. Valmista täyte sekoittamalla loput täyteainekset keskenään.
8. Levitä täyte appelsiinimarmeladin päälle.
9. Nosta toinen kakkulevy päälle kanneksi.
10. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja lisää joukkoon creme fraiche.
11. Levitä kuorrute kakun päälle.
12. Koristele salaattisiemenillä ja valkosuklaalastuilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti