torstai 31. maaliskuuta 2016

Keväiset appelsiini-mangokakut

Äitini pyysi minua tekemään pari täytekakkua syntymäpäiviään varten. Koska syntymäpäiviä vietetään keväällä ja lähellä pääsiäistä, kakkuihin valikoitui keväiset sävyt ja koristelu sai vaikutteita pääsiäisestä.
 
Pienempi kakku on kolmen munan sokerikakku, jossa on toisessa välissä mangotäyte ja toisessa maitosuklaatäyte. Isompi kakku on viiden munan sokerikakku, jossa toisessa välissä on täytteenä appelsiinitäyte ja toisessa maitosuklaatäyte. Kakut on kostutettu vaniljamaidolla. Kuorrutin kakut appelsiinikermalla, johon löytyi resepti Kinuskikissan blogista. Kyseistä kermaa voi myös pursottaa, mutta tällä kertaa levitin vain ohuen kerroksen kermaa kakkujen pintaan. Koristeiksi laitoin vihreäksi värjättyä valkosuklaata sekä pieniä suklaamunia.
 
En päässyt näitä kakkuja maistamaan, mutta palaute oli hyvää ja kakut kuulemma tekivät hyvin kauppansa. Olin erityisen tyytyväinen kakkujen ulkonäköön, vaikka nuo kuvat nyt eivät ehkä parhaimmasta päästä olekaan. Koristelu oli mielestäni yksinkertainen toteuttaa ja ihanan keväinen. 
 
 

Tosi suklainen pääsiäiskakku

Suklaa kuuluu pääsiäiseen, vaikka joku yli-innokas fitnessbloggari jossakin opasti, ettei pyhät tarkoita sitä, että kuuluu syödä suklaata. Suklaata siis nimenomaan kuuluu syödä pääsiäisenä ja toki joskus muulloinkin ;) . Tämä kakku oli suklainen ja tyydytti ehkä hetkeksi suklaanhimon.
 
Tein kakkupohjaksi tummaa suklaata sisältävän pohjan, jonka jaoin kolmeen osaan ja kostutin vaniljamaidolla. Kakun väleihin laitoin aprikoosihilloa ja maitosuklaatäytteen. Kakku on kuorrutettu tummalla suklaalla ja koristeltu pienillä suklaamunilla.


torstai 3. maaliskuuta 2016

Kinuskikakku kinuski-puolukkatäytteellä

Vietimme lasten syntymäpäpäivärääppiäisiä ja pitihän sen kunniaksi kakkua tarjota. Sain samalla testata kinuskin tekoa ja kinuskista täytettä sekä harjoitella kermapursotuksia. Tällaiset "harjoituskakut" ovat siinä mielessä kivoja tehdä, että ei ole niin suuria paineita kuin leipoessa virallisiin juhliin tai tuttaville. 
 
Täytteenä on kuuden munan sokerikakkupohja, joka on jaettu kolmeen osaan. Kostutukseen käytin vaniljamaitoa. Kinuskitäytteessä on vispikermaa, maustamatonta tuorejuustoa ja liivatelehtiä sekä puolukoita. Kakku oli varsin makea ja tymäkkä kinuskikuorrutuksineen, -täytteineen ja kermapursotuksineen. Tämän tyyppinen kakku saa raikkautta marjoista. Myös toisen täytevälin voisi tehdä muusta kuin kinuskista, mutta makunsa kullakin.
 
Kakku oli nopealla aikataululla tehty, mutta onnistui mielestäni aika mukavasti. Kinuskikuorrutetta olisin voinut keitellä vielä aavistuksen pidempään ja pienempikin määrä kinuskia olisi riittänyt tai osan kuorrutteesta olisi voinut laittaa vaikkapa kakun väliin varsinaisen täytteen alle. Tosin siinä tapauksessa kakku olisi ollut vieläkin makeampi.