torstai 3. maaliskuuta 2016

Kinuskikakku kinuski-puolukkatäytteellä

Vietimme lasten syntymäpäpäivärääppiäisiä ja pitihän sen kunniaksi kakkua tarjota. Sain samalla testata kinuskin tekoa ja kinuskista täytettä sekä harjoitella kermapursotuksia. Tällaiset "harjoituskakut" ovat siinä mielessä kivoja tehdä, että ei ole niin suuria paineita kuin leipoessa virallisiin juhliin tai tuttaville. 
 
Täytteenä on kuuden munan sokerikakkupohja, joka on jaettu kolmeen osaan. Kostutukseen käytin vaniljamaitoa. Kinuskitäytteessä on vispikermaa, maustamatonta tuorejuustoa ja liivatelehtiä sekä puolukoita. Kakku oli varsin makea ja tymäkkä kinuskikuorrutuksineen, -täytteineen ja kermapursotuksineen. Tämän tyyppinen kakku saa raikkautta marjoista. Myös toisen täytevälin voisi tehdä muusta kuin kinuskista, mutta makunsa kullakin.
 
Kakku oli nopealla aikataululla tehty, mutta onnistui mielestäni aika mukavasti. Kinuskikuorrutetta olisin voinut keitellä vielä aavistuksen pidempään ja pienempikin määrä kinuskia olisi riittänyt tai osan kuorrutteesta olisi voinut laittaa vaikkapa kakun väliin varsinaisen täytteen alle. Tosin siinä tapauksessa kakku olisi ollut vieläkin makeampi.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti