tiistai 28. maaliskuuta 2017

Pikku Myy- vadelmajuustokakku

Olen suuri Muumi-fani ja onnekseni myös kuopukseni on kovin ihastunut Muumeihin. Lasten synttäreitä vietettiin tänä vuonna Muumi-teemalla. Esikoinenkin pitää Muumeista ja tämä oli hänen syntympäiväkakkunsa. Aiempina vuosina olen tehnyt kaksi täytekakkua, mutta nyt päätin tehdä toisen täytekakun tilalla juustokakun. Ohjeen löysin netistä kuvahakua käyttämällä. Halusin punakiilteisen kakun, sillä tarkoitus oli tehdä Pikku Myy -kakku. Tämä vadelmainen kakku oli todella hyää ja raikasta ja vadelmat maistuivat siinä mukavasti. Koristeen tekeminen vei oman aikansa, mutta siihenkin löytyi netistä hyviä vinkkejä.

Pohja

200 g original Domino-keksejä
50 g margariinia

Täyte

1 pps (220 g) Marianne-karkkeja
5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g vaniljatuorejuustoa
1 vaniljatanko
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
9 liivatelehteä
1/2 dl vettä

Päälle

400 g suomalaisia vadelmia
1 dl sokeria
3 liivatelehteä
1/2 dl punaista mehua
1. Asettele leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle.
2. Murskaa keksit ja sekoita sulatettu margariini keksimurskan joukkoon.
3. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin.
4. Murskaa Marianne-karkit karkeaksi rouheeksi.
5. Laita liivalehdet likoamaan kylmään veteen.
6. Vatkaa vanlijakastike vaahdoksi.
7. Halkaise vaniljatanko kahtia ja koverra sisältä siemenet veitsellä.
8. Lisää vaniljakastikevaahtoon tuorejuusto, Mariannerouhe, sokerit sekä vaniljatangon siemenet.
9. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää joukkoon yksitellen valutelut liivalehdet ja sekoita, kunnes ne ovat liuenneet.
10. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos muiden ainesten joukkoon ja sekoita hyvin.
11. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja annan jähmettyä vähintään kolme tuntia.
12. Valmista päällinen laittamalla liivatteet kylmään veteen likoamaan.
13. Soseuta vadelmat ja sekoita joukoon sokeri. 
14. Kiehauta punainen mehu ja lisää joukkoon yksitellen valutetut liivatelehdet ja sekoita.
15. Sekoita liivatesos vadelmasoseen joukkoon.
16. Kun neste on hiukan jäähtynyt kaada valmis vadelmasose hyytyneen kakun päälle.
17. Annan jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.
18. Kun myös päällinen on kunnolla jähmettynyt, irrota kakku varovasti vuoasta ja asettele tarjoilulautaselle.
19. Koristele esimerkiksi valkosuklaalla. Mikäli käytät sokerimassakoristeita, huolehdi, ettet aseta koristetta suoraan kiilteen päälle. Kiille sulattaa sokerimassan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti