tiistai 11. syyskuuta 2012

Vanhan ajan herukkapiiras

Puutarhastani löytyy muutama puna- ja mustaherukkapensas. Tänä kesänä marjoja riitti pakastettavaksikin ja osan käytin leivontaan. Piirakkaohjeen olen aikoinani muokannut Kotiliesi- ja Yhteishyvä -lehtien resepteistä. Tällä samalla reseptillä voi leipoa myös omena-, mustikkka-, puolukka- ja vaikkapa raparperipiirakat. Osan maidosta voi halutessaan korvata kuohukermalla. Puolittamalla ohjeen piirakan voi leipoa myös piirakkavuokaan. Herukat ovat ainakin minun makuuni kirpeitä, joten suosittelen piirakan syömistä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. 

Pohja

4 munaa

5 dl sokeria
4 dl maitoa
175 g margariinia
4 tl leivinjauhetta
8 dl vehnäjauhoja

Täyte

1 l marjoja
100 g margariinia
2,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja 

1. Valmista pohjataikina vatkaamalla munat ja sokeri keskenään.
2. Lisää vaahtoon vuorotellen keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maito. 
3. Lisää loppuvaiheessa sulatettu margariini.
4. Sekoita pohjataikinaa vain sen verran, että taikinasta tulee tasainen.
5. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille.
6. Lisää marjat pohjataikinan päälle.
7. Täytettä varten pehmitä margariini ja nypi murumaiseksi sokerin ja vehnäjauhon kanssa.
8. Ripottele muruseos piirakan pinnalle.
9. Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti