torstai 25. lokakuuta 2012

Kreikkalainen salaatti

Parasta kreikkalaista salaattia olen syönyt Kreikassa, mutta kotitekoinenkin menettelee. Kreikkalaisesta salaatista tulee joka kerta hiukan erilaista riippuen ainesosien suhteesta, mutta tässä tulee nyt eräs versio ohjeesta.

Ainekset

noin 10 cm:n pala kurkku
3 tomaattia
vihreä paprika
keltainen paprika
1/2 punasipuli
200 g fetajuustoa (esim. Arla Apetina, basilika & oregano)
noin 20 mustaa oliivia

Kastike

1 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl ruokaöljyä
1 rkl vettä
1 valkosipulinkynsi puristettuna
1/2 tl suolaa
mustapippuria
rakuunaa

1. Pilko salaattiainekset sopiviksi paloiksi ja asettele salaattilautaselle.
2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kastike salaatin päälle.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti