Runebergin päivä oli ja meni. Jokavuotiseen tapaaani tein taas Runebergin torttuja. Tällä kertaa ne saivat koristeekseen keväisiä sokerimassakukkasia. Ohjeesta tulee noin 25 torttua.
Ainekset
2 dl mantelijauhetta
125 g piparkakkumuruja
200 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
3/4 dl kermaa
noin 300 g paistonkestävää vadelma-mansikkamarmeladia
Kostutus
2 dl vettä
1/2 dl sokeria
maun mukaan rommiaromia
Kuorrutus
2 dl mansikkatomusokeria
noin 1 rkl vettä
Koristeeksi
sokerimassakukkasia
1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat yksitellen vatkaten.
2. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja kardemumma ja sekoita.
3. Lisää taikinaan sitten piparkakkumurut, mantelijauhe ja lopuksi kerma. Sekoita hyvin, älä vaivaa.
4. Laita taikina vuokiin (esim. paperivuoat tai muffinssivuoat, vetoisuus noin 0,5 dl) jättäen vuoat hieman vajaiksi.
5. Paina keskelle syvennys ja lisää marmeladia.
6. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 13-15 minuuttia.
7. Kostutusta varten kiehauta vesi ja lisää sokeri. Mausta rommiaromilla.
8. Taputtele pullasudilla kostutusliemi tortuille heti uunista oton jälkeen ja lisää vielä marmeladia.
9. Sekoita tomusokerista ja vedestä kuorrute ja levitä tortuille.
10. Koristele sokerimassakukkasilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti