perjantai 10. toukokuuta 2013

Sokeroidut munkit

Vappuna meillä paistettiin munkkeja. Se on kuulunut perinteisiimme jo monta vuotta. Minä hoidan taikinan teon ja munkkien muotoilun, isäntä toimii paistomestarina. Munkki-reseptin olen löytänyt vanhasta keittokirjastani, ja mielestäni tämä resepti vetää lähestulkoon vertoja Pyynikin munkeille. Salaisuus piilee kenties siinä, että jätän taikinan melko pehmeäksi ja löysäksi.

Taikina

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
12-14 dl vehnäjauhoja
125 g margariinia


Taikina valmistetaan normaalin pullataikinan tapaan. Kun taikina on kohonnut, leivotaan taikinasta pyöreitä pullia (noin 50 kpl), joiden annetaan kohota. Pullat muotoillaan rinkeleiksi painamalla sormi kohonneen pullan keskeltä läpi. Munkit uppopaistetaan rypsiöljyssä kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Munkit sokeroidaan hieman jäähtyneinä. Jos munkkeja pakastaa, ne sokeroidaan vasta sulatuksen ja lämmityksen jälkeen. Ja sitten nauttimaan!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti