maanantai 17. kesäkuuta 2013

Vadelmainen mutakakku

En voi vastustaa tätä kakkua. Suklaan ja vadelmien liitto on täydellinen. Sain idean tähän kakkuun selaillessani lehdistä löytämiäni leivontareseptejä. Kakku säilyi hyvänä useita päiviä ja maku vain parani vanhetessaan.

Ainekset

175 g suklaata (esim. tummaa suklaata ja Fazerin punaisia marjoja -suklaata)
150 g margariinia
4 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g pakastevadelmia

Päällinen

100 g Fazerin -punaisia marjoja -suklaata
2 rkl margariinia

1. Sulata suklaa.
2. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
4. Lisää suklaa ohuena nauhana ja sekoita hyvin.
5. Lisää vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu ja sekoita tasaiseksi.
6. Kaada puolet taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
7. Ripottele päälle vadelmat.
8. Lisää vadelmien päälle loput taikinasta.
9. Paista 175 asteessa 30-35 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä kosteaksi.
10. Annan kakun jäähtyä ja koristele se sitten suklaalla, johon on sekoitettu sulatettu margariini.
10. Halutessasi koristele kakku sokerimassakoristeilla, nonparelleilla tms.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti