lauantai 22. kesäkuuta 2013

Mustaherukkakakku

Tähän kakkuun sain idean muistellessani vähän menneitä. Mustaherukkakakkua tarjoiltiin aikoinaan rippijuhlissani. Resepti oli löytynyt jostakin lehdestä. Nyt julkaisemani resepti ei ole sama, mutta innoituksensa se on joka tapauksessa saanut menneisyydestä.

Pohja

300 g kaurakeksejä
75 g margariinia

Täyte

2 rkl vettä
7 liivatelehteä
4 dl mustaherukoita
250 g maitorahkaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl vaniljasokeria
3 dl Flora vispiä

Päälle

400 g mustaherukoita
2 dl hyytelösokeria
2 dl vettä

1. Murskaa keksit ja yhdistä sulatetun margariinin kanssa.
2. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperipala ja painele keksit pohjalle.
3. Täytettä varten laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
4. Soseuta mustaherukat.
5. Vatkaa kermaa vaahdoksi.
6. Sekoita keskenään mustaherukkasose, maitorahka ja sokerit.
7. Kiehauta pari ruokalusikallista vettä ja liuota liivatelehdet siihen.
8. Lisää liivate täytteiden joukkoon.
9. Lisää lopuksi vaahdotettu vispikerma.
10. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
11. Valmista pinta asettelemalla mustaherukat hyytyneen kakun päälle.
12. Kiehauta keskenään vesi ja hyytelösokeri ja sekoittele kunnes seos paksunee.
13. Kaada jäähtynyt sokeriseos marjojen päälle ja anna hyytyä muutama tunti jääkaapissa.  
14. Irrota kakku varovasti irtopohjavuoasta ja nauti.



1 kommentti:

  1. Kiitos, oli tosi hyvää juhannuskakkua!

    Ja kaunis katsellakin.

    Terv. Leipurin äiti

    VastaaPoista