sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Bebe-neliöt

Bebe-leivoksia tein viimeksi vuosia sitten ja ne olivat melko työläitä. Kinuskikissan blogissa törmäsin tähän ohjeeseen. Nämä bebet oli helppo tehdä ja ne maistuivat hyvin samalta kuin oikeat bebet. Koska leivoksia tarjoiltiin poikani kastejuhlassa, piti päällinen tietenkin sävyttää teemaan sopivaksi. Ohje löytyy kokonaisuudessaan Kinuskikissan blogista nimeltä Bebe-neliöt.

Suklainen kääretorttu

Kääretorttu on nopea, hyvä ja helppo vierasvara. Pitäisi useamminkin tehdä kääretorttuja!

Pohja

4 munaa
1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta 

Täyte

160 g Philadelphia Marabou -tuorejuustoa
200 g vadelmamarmeladia
 
Koristelu

130 g valkosuklaata
sokerimassakoristeita

1. Valmista pohja vatkaamalla munat ja sokeri vaahdoksi. 
2. Lisää siivilän läpi vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti.
3. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista uunin alatasossa 225 asteessa noin 8 minuuttia.
4. Kumoa kääretorttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle.
5. Levitä jäähtyneen pohjan päälle tuorejuusto ja sitten marmeladi. Paloittele osa koristeluun tulevasta valkosuklaasta pieniksi paloiksi ja ripottele marmeladin päälle.
6. Kääri levy rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa pari tuntia.
7. Sulata loput valkosuklaasta ja pursota kääretortun päälle.
8. Koristele sokerimassakoristeilla.



Jalanjälkipikkuleivät

Pienen poikani kastejuhlassa pikkuleipien virkaa hoitivat jalanjäljet. Taikina on tehty Kinuskikissan ohjeella ja pikeeriin sain vinkkejä Mansikkamäen Eben blogista.

Jostakin syystä takkusin kovasti taikinan kanssa ja jouduin lisäämään paljon jauhoja kaulintavaiheessa. Pitkällisen taistelun jälkeen onnistuin kuitenkin saamaan aikaan kaulittavan taikinan. Myös pikeeri tuotti jollakin tavalla ongelmia, enkä oikein tiedä, mikä meni vikaan. Olin leivontablogeja selatessani nähnyt jossakin tällaisia pikkuleipiä, mutta omani eivät kyllä vetäneet niille vertoja. Onneksi maku sentään oli kohdallaan ja ovathan nämä aika veikeän näköisiä kaikesta huolimatta. Sen verran työläänä koin nämä pikkuleivät, että saattaapi pieni tovi vierähtää, ennen kuin innostun seuraavan kerran pikkuleipiä väsäämään. Näissä pikkuleivissä on välissä vadelmamarmeladia ja siniset kukkakoristeet ovat sokerimassasta tehtyjä.


maanantai 10. maaliskuuta 2014

Pienen pojan ristiäiskakku

Blogin päivitys on jäänyt viime aikoina vähän vähemmälle, sillä perheeseemme syntyi ihanainen pikkupoika, jota ihastellessa aika on kulunut niin, ettei muulle ole juuri jäänyt aikaa. Vietimme ikimuistoista kastejuhlaa ja siellä nautiskelimme tätä kakkua.

Kakun pohja on kuuden munan tumma sokerikakkupohja, jossa on käytetty kaakaojauhetta. Kakku on kostutettu sitruunan makuisella kivennäisvedellä. Molemmissa täyteväleissä on alla lemon curd -tahna ja suklaatäyte, jonka tein maitosuklaasta, Flora vispistä ja tuorejuustosta. Suklaatäytteen päälle ripottelin vielä pakastevadelmia.

Kakun reunat ovat Flora vispiä ja päällinen sokerimassaa. Värjäsin osan Flora vispistä sinisellä pastavärillä. Sokerimassan alle tein sokerikreemin. Koristeet ovat sokerimassasta tehtyjä. Kakun päälle tilasin leivontaliikkeestä syötävän kakkukuvan, jossa oli poikani kuva. Koska en halunnut poikani kuvaa nettiin, ei tässä valitettavasti ole kuvaa valmiista kakusta, mutta makupaloja nyt kuitenkin löytyy. Kakku oli mielestäni oikein hyvää ja siitä riitti syötävää moneksi päiväksi. Kakkukuva sinällään ei maistunut juuri miltään, mutta olin positiivisesti yllättynyt siitä, miten hyvänä kuva säilyi usean päivän ajan.