maanantai 10. maaliskuuta 2014

Pienen pojan ristiäiskakku

Blogin päivitys on jäänyt viime aikoina vähän vähemmälle, sillä perheeseemme syntyi ihanainen pikkupoika, jota ihastellessa aika on kulunut niin, ettei muulle ole juuri jäänyt aikaa. Vietimme ikimuistoista kastejuhlaa ja siellä nautiskelimme tätä kakkua.

Kakun pohja on kuuden munan tumma sokerikakkupohja, jossa on käytetty kaakaojauhetta. Kakku on kostutettu sitruunan makuisella kivennäisvedellä. Molemmissa täyteväleissä on alla lemon curd -tahna ja suklaatäyte, jonka tein maitosuklaasta, Flora vispistä ja tuorejuustosta. Suklaatäytteen päälle ripottelin vielä pakastevadelmia.

Kakun reunat ovat Flora vispiä ja päällinen sokerimassaa. Värjäsin osan Flora vispistä sinisellä pastavärillä. Sokerimassan alle tein sokerikreemin. Koristeet ovat sokerimassasta tehtyjä. Kakun päälle tilasin leivontaliikkeestä syötävän kakkukuvan, jossa oli poikani kuva. Koska en halunnut poikani kuvaa nettiin, ei tässä valitettavasti ole kuvaa valmiista kakusta, mutta makupaloja nyt kuitenkin löytyy. Kakku oli mielestäni oikein hyvää ja siitä riitti syötävää moneksi päiväksi. Kakkukuva sinällään ei maistunut juuri miltään, mutta olin positiivisesti yllättynyt siitä, miten hyvänä kuva säilyi usean päivän ajan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti