tiistai 22. huhtikuuta 2014

Suklaiset marengit

Lapsuudessani leivoimme marenkeja äidin kanssa syntymäpäiväjuhliini monena vuonna. Uunin sijaan käytimme mikroa. Tällä kertaa päädyin kuitenkin tekemään marengit ihan tavallisessa uunissa. Marengit on mielestäni helppo tehdä, ja niistä saa kivan näköisiä pienellä vaivalla. On hyvä muistaa, että marengit sopivat myös keliaakikoille. 

Taikina

3 kananmunan valkuaista
2 dl erikoishienoa sokeria
keltaista pastaväriä

Marenkien väliin

noin 100 g tummaa suklaata

1. Erottele valkuaiset keltuaisista.
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää halutessasi pastaväriä.
3. Lisää sokeri vaahtoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnes marenki on jämäkkää ja kiiltävää.
4. Siirrä marenkitaikina pursotuspussiin ja pursota leivinpaperoidulle uunipellille ruusukkeiksi. Ohjeesta tulee noin 60 ruusuketta.
5. Paista marenkeja uunin keskitasolla 100 asteessa noin 1 - 1,5 tuntia.
6. Sulata suklaa ja levitä se marengin pintaan ja paina toinen marenki kanneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti