tiistai 22. huhtikuuta 2014

Keväinen kääretorttu

Tein ensimmäistä kertaa elämässäni gluteenitonta kääretorttua. Se ei vaatinut sen kummempaa kuin perunajauhoja. Kääretortun rullalle kääriminen oli ehkä aavistuksen hankalampaa kuin vehnäjauhoja käytettäessä, mutta maussa en huomannut eroa tavanomaiseen.

Pohja

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leinvinjauhetta

Täyte

noin 2/3 prk lemon curdia (á 340 g)
1 dl Flora vispiä
200 g sitruunarahkaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Kuorrutus

noin 4 dl Flora vispiä

suklaakarkkeja

(keltaista pastaväriä: Halutessasi voit värjätä sekä täytteen että kuorrutuksessa käytettävän Flora vispin keltaisella pastavärillä.)

1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Siivilöi taikinaan keskenään sekoitetut kuivat ainekset.
3. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 8 minuuttia.
4. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille.
5. Täytettä varten vatkaa Flora vispi ja yhdistä täyteainekset keskenään.
6. Levitä pohjan päälle lemon curd ja sitten täyte.
7. Kääri rullalle ja anna tekeytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
8. Pursota kääretortun päälle vaahdotettu Flora vispi ja koristele suklaakarkeilla.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti