maanantai 8. syyskuuta 2014

Omenapiirakka vanilja-mascarponetäytteellä

Etsin vähän erilaista omenapiirakan ohjetta, ja se löytyi jälleen kerran Kinuskikissan blogista. Tämä oli jopa tyttäreni mielestä hyvää, ja hän on erittäin kriittinen makeidenkin leivonnaisten suhteen.

Pohja

150 g margariinia
1 1/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita

Täyte

1 1/2 dl maitoa
1 pss vanhan ajan vaniljakastikejauhetta (Blå Band)
250 g mascarponejuustoa
400 g omenoita
1 1/2 rkl siirappia

1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää muna ja vatkaa.
3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet muutamassa erässä ja sekoita tasaiseksi.
4. Levitä taikina jauhotetuin sormin voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
5. Valmista täyte mittaamalla maito kulhoon. Lisää vaniljakastikejauhe ja sekoita. Annan jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja levitä täyte pohjan päälle.
6. Kuori ja leikkaa omenat ja asettele omenalohkot täytteen päälle.
7. Valuta omenoiden päälle siirappi.
8. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun sen on saanut hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti