torstai 12. marraskuuta 2015

Marjainen juustokakkupiirakka

Uunissa kypsennettäviin juustokakkuihin mieltyneenä ilahduin tästä Yhteishyvä-lehdessä julkaistusta reseptistä. Tykkään leipoa vähän isomman määrän kerralla, ja tässä ohjeessa juustokakku tehdäänkin uunipellille, ja siitä riittää moneen kahvitteluhetkeen. Pakastuksesta piirakka ei ole moksiskaan. Olen tehnyt tätä monenlaisena eri versiona. Piirakkaan sopivat monenlaiset (pakaste)marjat, kuten mustikat, vadelmat, puna- ja mustaherukat.

Pohja

300 g digestive-keksejä
150 g margariinia

Täyte 1

600 g maustamatonta tuorejuustoa
4 munaa
2 dl sokeria
300 g pakastemarjoja
2 rkl perunajauhoja

Täyte 2

2 prk (á 150 g) ranskankermaa
1 1/2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

1. Hienonna keksit ja lisää joukkoon sulatettu margariini. Sekoita.
2. Painele seos leivinpaperoidulle uunipellille (noin 22 x 32 cm).
3. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
4. Valmista täyte vatkaamalla kulhossa tuorejuusto, munat ja sokeri.
5. Levitä täyte esipaistetun keksipohjan päälle ja ripottele päälle pakastemarjat, joiden joukkoon perunajauhot on sekoitettu.
6. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia.
7. Ota piirakka uunista jäähtymään noin viideksi minuutiksi ja sekoita sillä välin toisen täytteen ainekset keskenään.
8. Levitä toinen täyteseos piirakan päälle ja paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes pinta jähmettyy.
9. Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti