torstai 12. marraskuuta 2015

Puolukka-valkosuklaakakku

Tämä kakku on tehty Maku-lehden ohjeen mukaisesti. Kakkua mainostettiin mehevänä kuivakakkuna, ja sitä se kyllä oli. 

Ainekset

150 g margariinia
200 g kermaviiliä
3 munaa
130 g valkosuklaata
5 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 1/2 tl leivinjauhetta
200 g puolukoita

Koristelu

100 g valkosuklaata sulatettuna

1. Sulata margariini ja anna jäähtyä.
2. Sekoita kermaviili ja munat jäähtyneen margariinisulan joukkoon.
3. Rouhi valkosuklaa.
4. Sekoita kuivat ainekset ja valkosuklaarouhe keskenään ja kaada margariini-kermaviili-munaseos joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
5. Sekoita lopuksi taikinaan puolukat.
6. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan ja tasoita pinta.
7. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 1 tunti ja 10 minuuttia.
8. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä tarjoiluvadille.
10. Koristele jäähtynyt kakku sulatetulla valkosuklaalla.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti