torstai 12. marraskuuta 2015

Persikka-rahkapiirakka

Tämä raikas piirakkaohje löytyi Maku-lehdestä. Piirakka oli hyvää. Pohja oli aavistuksen liian murumaista minun makuuni. Toki voi olla, että mittasin jauhot huolimattomasti. Hyvä syy siis leipoa uudelleen.

Pohja

300 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
 6 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kookoshiutaleita
2 rkl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta

Täyte

400 g maitorahkaa
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 prk (á 410/235 g) persikanpuolikkaita
1/2 d kookoshiutaleita

1. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri.
2. Lisää joukkoon yksitellen munat, vatkaa hyvin.
3. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
4. Kauli tai taputtele taikina leivinpaperin päälle tasaiseksi levyksi. Vedä levy leivinpaperin avulla reunalliselle uunipellille.
5. Täytettä varten sekoita rahka, munat ja sokeri keskenään. Levitä rahkaseos pohjan päälle.
6. Valuta ja viipaloi persikat ja asettele ne täytteen päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita.
7. Paista 200 asteessa toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti