tiistai 27. syyskuuta 2016

Kaura-puolukkakeksit

Näitä keksejä leivoin tyttäreni kanssa koulun sadonkorjuujuhlaan. Isä keräsi tänäkin syksynä puolukoita, joten niille tuli heti käyttöä. Reseptin olen löytänyt jostakin netin syövereistä. Ohjeesta tulee noin 15-25 keksiä riippuen, miten isoja keksejä tekee.

Ainekset
 
100 g pehmeää margariinia
1 1/2 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 tl kardemummaa
1/2 tl leivinjauhetta
noin 1 1/2 dl puolukoita (tuoreita tai pakastettuja)
 
1. Vatkaa pehmeä margariini sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna joukkoon ja vatkaa.
2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita. 
3. Kääntele lopuksi joukkoon puolukat.
4. Ota taikinasta noin ruokalusikallisen kokoisia nokareita. Laita ne leivinpaperille ja litistä hieman. Jätä leviämisvara.
5. Paista 200 asteessa noin 10-13 minuuttia, kunnes keksit ovat reunoilta kullanruskeita.
6. Ota keksit uunista ja anna jäähtyä ritilän päällä, jos haluat kekseihin rapeat reunat.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti