sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Hevipitsa

Nimesin tämän pitsan tyttäreni innoittamana: hän osallistuu mielellään ruoanlaittoon ja leivontaan kykyjensä mukaan. Tämänkin pizzan teimme yhdessä: tytär sai lisätä jauhoja taikinaan, kaulita taikinalevyä, paistaa jauhelihaa ja asetella täytteitä pohjan päälle. Hevi tulee eräästä laulusta, jota hän mielellään kuuntelee. Ja toki tämä pizza aika ruokainen eli hevi onkin :)

Pohja

2 dl vettä
2/3 palaa hiivaa
1/2 tl suolaa
4 rkl öljyä
5 dl vehnäjauhoja

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. 
2. Lisää suola ja öljy. 
3. Lisää jauhot ja alusta taikina tasaiseksi. 
4. Kauli taikina uunipellin kokoiselle leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä täytteen valmistamisen ajan. 

Täyte

ketsuppia
500 g jauhelihaa
sipuli
punainen paprika
3 tomaattia
1 maustekurkku 
1/2 pkt Aurajuustoa
250 g juustoraastetta
1 tl suolaa
1 tl paprikamaustetta
1/3 tl jauhettua valkopippuria
oreganoa

1. Paista jauheliha ja hienonnettu sipuli. Mausta suolalla, paprikamausteella ja valkopippurilla.
2. Paloittele paprika, tomaatit ja maustekurkku.
3. Levitä pohjan päälle ketsuppi.
4. Täytä pizza jauhelihaseoksella ja pilkotuilla kasviksilla.
5. Murustele pinnalle sinihomejuusto ja lisää lopuksi juustoraaste ja oregano. 
6. Paista uunin keskitasolla 250 asteessa noin 15 minuuttia.
7. Nauti pizza hieman jäähtyneenä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti