maanantai 18. kesäkuuta 2012

Pullaa kookos- ja suklaatäytteillä

Pakastimen pullavarasto oli huvennut olemattomiin, joten oli aika laittaa pullatalkoot pystyyn. Äiti ja tytär leipoivat jälleen yhdessä, ja lopputulos oli erittäin herkullinen.

Pullataikinan ohjeen otin Sunnuntai-vehnäjauhopussin kyljestä ja lisäsin alkuperäiseen ohjeeseen teelusikallisen vaniljasokeria. Tällä kertaa tein taikinan ihan käsin, mutta toisinaan käytän yleiskonetta. Olen todennut, että käsin vaivaamalla saan taikinasta paremman, mutta laiskuuden yllättäessä yleiskonekin menettelee. Jauhoja käytän säästeliäästi, jottei pullista tule liian kovia. Ohje siis löytyy vehnäjauhopussin kyljestä ja sitä suunnilleen noudattelin.

Jaoin kohoneen pullataikinan kahtia ja tein toiseen osaan kookostäytteen ja toiseen suklaatäytteen. Puolitetut taikinat jaoin vielä kahtia kaulimisen helpottamiseksi. Kaulin taikinan levyiksi, levitin päälle täytteen ja käärin rullalle. Rullan leikkasin osiin ja nostin pullat leivosvuokiin. Vuoat eivät ole mitenkään välttämättömiä, mutta tuovat kivaa vaihtelua. Kookostäytteen ohjeen löysin Maku-lehdestä ja suklaatäytteen idean sain mussuttaessani taannoin Fazerin maitosuklaata, jossa on makuna mansikka ja vanilja. Kohonneet pullat voitelin kananmunalla ja paistoin uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Kookostäyte

150 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
100 g kookoshiutaleita
1 dl vehnäjauhoja

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi. 
2. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. 
3. Sekoita joukkoon kookoshiutaleet ja vehnäjauhot.
4. Levitä täyte kaulitulle taikinalevylle.
 
Suklaatäyte

100 g margariinia
1 dl sokeria
1/2 dl kaakaojauhetta (O'boy)
1 tl vaniljasokeria
1 levy Fazer maitosuklaata, makuna mansikka ja vanilja 

1. Levitä pehmeä rasva kaulitulle taikinalevylle.
2. Ripottele päälle sokerit-kaakaojauheseos.
3. Lisää lopuksi pieniksi paloiteltua suklaata levyllinen.
 





2 kommenttia:

  1. Mahdottoman hyvää! Vaihdoin suklaan valkoiseen, kun ei ollut "sinistä".

    Leipurin äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoinenkin on hyvä valinta ;) Melkein mikä tahansa suklaa käy. Tuohon kookostäytteeseenkin voisi lisätä valkosuklaata.

      Poista