sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Popsit

Popseja en ole tehnyt aiemmin. Lähes jokaisessa leivontablogissa niitä kuitenkin näyttää olevan, joten koin, että minunkin pitää niitä kokeilla. En enää ihmettele, miksi ne ovat niin suosittuja: maku ja ulkonäkö ovat popseissa kohdallaan ja niitä on myöskin melko helppo tehdä.
Ainekset (noin 15 kpl)

175 g Domino-keksejä
noin 50 g vaniljatuorejuustoa 
150 g suklaata
nonparelleja, koristerakeita tms.

1. Murskaa Domino-keksit. Jos teet murskaamisen yleiskoneella tms., keksit voi murskata täytteineen. Muutoin täyte pitää ensin poistaa ja murskata sitten keksit esim. kaulinta apuna käyttäen.
2. Lisää keksimurskan joukkoon rahkavalmiste. Lisää myös keksien täytteet, mikäli erottelit täytteen kekseistä. Sekoita tasaiseksi.
3. Pyörittele taikinasta pyöreitä palloja ja laita ne kovettumaan jääkaappiin.
4. Sulata suklaa.
5. Kuorruta popsit suklaalla. Kuorrutuksessa voi apuna käyttää esim. coctail-tikkua, joka työnnetään popsin sisälle, minkä jälkeen popsi kastetaan suklaasulaan.
6. Koristele popsit ja siirrä ne jääkaappiin.
Tein popseja kaksi annosta. Toiseen annokseen laitoin minttu-Dominoja, jotka kuorrutin maitosuklaalla ja toiseen annokseen vadelma-Dominoja, jotka kuorrutin valkosuklaalla. On vaikea sanoa, kummat olivat parempia. Popsit säilyivät jääkaapissa hyvinä muutaman päivän, ja olisivat varmasti säilyneet pidempäänkin, ellei niitä olisi syöty niin nopeasti.

Popseista taisi tulla uusia suosikkileivonnaisiani. On mukava, kun välillä voi leipoa jotakin sellaista, johon ei tarvita uunia. Popseja on helppo tehdä, ainoastaan koristelu vaatii hieman tarkkuutta, mutta sekin on mukavaa puuhaa. Ja maku oli ainakin minun mieleeni. En olisi heti uskonut, että Domino-kekseistä saa aikaiseksi noin herkullisisa leivonnaisia!




 
Lisää koristeluideoita...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti