Nyt herkutellaan mansikoilla, suklaalla ja Domino-kekseillä juustokakun muodossa. Tämän kakun salaisuus on mansikkaisessa täytteessä ja Domino-kekseissä. Kakun kruunaavat tuoreet mansikat. Luvassa on tuhtia suklaista kakkua makean ystäville.
175 g mansikka Domino-keksejä
50 g margariinia
50 g margariinia
1. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle pala leivinpaperia.
2. Murskaa keksit ja yhdistä ne sulatettuun margariiniin.
3. Paine pohjataikina vuoan pohjalle ja siirrä vuoka odottamaan jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Täyte
5 liivatelehteä
3 rkl limetin mehua
1 tl raastettua limetin kuorta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g sitruunatuorejuustoa (Valio Viola)
200 g mansikkajogurttia
200 g valkosuklaata
2,5 dl mansikkakermaa (Valio)
175 g mansikka Domino-keksejä
Koristelu
200 g sitruunatuorejuustoa (Valio Viola)
200 g mansikkajogurttia
200 g valkosuklaata
2,5 dl mansikkakermaa (Valio)
175 g mansikka Domino-keksejä
Koristelu
1 l mansikoita
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
1 dl hyytelösokeria
1. Paloittele Domino-keksit neljään osaan.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
3. Pese limetti, raasta kuori ja purista mehu.
4. Sulata valkosuklaa.
4. Sulata valkosuklaa.
5. Yhdistä tuorejuustot ja jogurtti ja lisää seokseen hieman jäähtynyt valkosuklaasula.
6. Vaahdota kerma.
7. Kiehauta limettimehu ja liuota siihen puristetut liivatelehdet.
7. Kiehauta limettimehu ja liuota siihen puristetut liivatelehdet.
8. Valuta hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-jogurtti -seokseen.
9. Lisää seokseen vaahdotettu kerma.
10. Lisää limettiraaste.
11. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle, asettele sitten keksipalat täytteen päälle ja lisää loput täytteestä.
12. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.
13. Viipaloi mansikat ja valmista hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan.
14. Irrota kakku varovasti irtopohjavuoasta ja siirrä tarjoilulautasella.
15. Asettele mansikat kakun päälle ja levitä päälle kiille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti