tiistai 25. syyskuuta 2012

Kaurainen puolukkapiirakka

Päiväkodin sadonkorjuujuhliin piti viedä syksyn satoa tai leipoa jotakin. Minä tein vähän molempia: syksyn satoa edustivat puolukat (tosin edellissyksyiset) ja väänsin ne puolukkapiirakkaan. Työkaverini poimi ohjeen minulle netistä, kun valitin, ettei minulla ole mielessä mitään piirakkaa, jota voisi syödä ilman jäätelöä tai vaniljakastiketta. Tätä piirakkaa voi syödä ilman lisukkeita. Toki eivät nuo lisukkeet varmaankaan makua pahenna.

Pohja


200 g margariinia

2 dl sokeria
2 munaa
3 dl kauraleseitä
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl maitoa

Päälle


noin 7 dl puolukoita


Muruseos


100 g margariinia

1,5 dl sokeria
4 dl kauraleseitä

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää munat yksitellen vatkaten.
3. Lisää vuorotellen maidon kanssa keskenään sekoitetut kuivat aineet.
4. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Ole kärsivällinen, taikina on tarttuvaa.
5. Paista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
6. Valmista muruseos sekoittamalla keskenään sulatettu margariini, sokeri ja leseet.
7. Levitä puolikypsälle pohjalle puolukat ja päälle muruseos.
8. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti