tiistai 25. syyskuuta 2012

Omenahyve

Isä lahjoittaa minulle joka syksy omenoita. Tänä syksynä tein ensimmäistä kertaa elämässäni omenahilloa. Hillotalkoiden lomassa alkoi tehdä mieli makeaa ja teinkin sitten iltapalaksi omenahyvettä. Mausteita, rusinoita ja esimerkiksi mantelirouhetta lisäämällä saa mukavaa vaihtelua hyveeseen.

Ainekset


noin 10 kuorittua, paloiteltua omenaa
3,5 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
100 g sulatettua margariinia
1 tl kanelia
1/4 tl jauhettua pomeranssia
1/4 tl jauhettua neilikkaa 
1/2 dl rusinoita

1. Levitä omenapalat voidellun piirakkavuoan pohjalle.
2. Sekoita muut aineet keskenään ja levitä seos omenapalojen päälle.
3. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.
4. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Meillä ei ollut vaniljajäätelöä, mutta vaniljakastikekin menetteli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti