tiistai 25. syyskuuta 2012

Päärynä-tiikerikakku

Minulla on jotenkin ollut välillä sellainen tunne, että ns. kuivien kakkujen leipominen ei ole enää kovin trendikästä. Joka tapauksessa minä leivon aina välillä kuivia kakkuja silläkin uhalla, etten ole kovin trendikäs. Tämän ohjeen olen löytänyt Pirkka-lehdestä. Yleensä teen ohjeen kaksinkertaisena, jolloin saan tehtyä kaksi kakkua. Näin kakkua riittää myös pakastettavaksi. Tämä kakku ei ole aivan perinteinen kuivakakku. Kakku ei ole mitenkään kuiva vaan päärynät tuovat kakkuun sopivasti kosteutta ja mehevyyttä. Tämäkin kakku paranee vanhetessaan.

Ainekset


200 margariinia

2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1/2 dl päärynämehua
1 tlk päärynöitä (esim. Rainbow Päärynänpuolikkaat mehussa 230 g / 400 g)

1. Vatkaa sokeri ja pehmeä margariini vaahdoksi.

2. Lisää munat yksitellen vatkaten.
3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
4. Ota 1/3 taikinasta erilleen ja lisää siihen kaakaojauhe ja päärynäjuoma ja sekoita.
5. Lisää loppuun taikinaan (2/3) pilkotut päärynät.
6. Levitä voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan puolet vaaleasta takinasta, sitten tumma taikina ja sitten loput vaaleasta taikinasta.
7. Paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia. 

Kakun voi halutessaan kuorruttaa vaikkapa valkosuklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti