tiistai 27. marraskuuta 2012

Suklainen suklaapiirakka

Suklainen suklaapiirakka on eräs suosikkipiirakoitani. Resepti on vanha ja muistelen sen löytäneeni netistä. Monissa vastaavissa ohjeissa käytetään kahvia kuorrutteessa, mutta tämän piirakan salaisuus on siinä, ettei kahvia tarvita. Ja sehän sopii ainakin minulle, sillä en ole kahvin ystävä. Kaakaojauheena olen käyttänyt milloin mitäkin, jopa O´boyta ja hyvältä on maistunut joka kerta.

Pohja

2,5 dl vettä
200 g margariinia
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl ruokasoodaa
1 dl maustamatonta jogurttia (tai piimää)
2 munaa

Kuorrutus 

2 rkl maitoa
100 g margariinia
1 rkl kaakaojauhetta
225 g tomusokeria
koristeluun nonparelleja tms.

1. Kiehauta kattilassa vesi, margariini, kaakaojauhe ja suola. Sekoita hyvin ja jäähdytä.
2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri ja sooda.
3. Lisää jauhoseokseen kaakaoliemi, jogurtti ja munat. Sekoita hyvin.
4. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
5. Kuorrutetta varten kiehauta kattilassa maito, margariini ja kaakaojauhe. Lisää tomusokeri siivilän läpi ja sekoita hyvin.
6. Levitä kuorrute hieman jäähtyneen pohjan päälle.
7. Koristele nonparelleilla tms.
8. Leikkaa annospaloiksi, kun kuorrute on jähmettynyt. 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti