tiistai 27. marraskuuta 2012

Mustikan ja mustaherukan makuinen täytekakku

Isänpäiväksi tein eräänlaisen testikakun, jossa testailin mm. täytettä, uutta koripunostyllaani, levykakkupohjaa sekä uusia sokerimassamuotteja. Vinkkejä kakun tekemiseen sain Kinuskikissan uudesta kirjasta Kinuskikissa leipoo. 

Pohjaa varten tein kaksi uunipellin kokoista kääretorttumaista levyä, jotka jaoin kolmeen osaan ja sain siis kolmikerroksisen kakun. Täytteenä molemmissa väleissä oli marjainen täyte, jossa oli käytetty mm. mustikoita, mustaherukoita, valkosuklaa-lime -rahkaa ja kermaa. Kakun kostutukseen käytin vaniljamaitoa. Kakun kuorrutuksen tein kermasta (Flora Vispi) ja kokeilin myös itse valmistamani kinuskikerman pursotusta. Koristeet tein sokerimassasta, jonka värjäsin pastaväreillä ja tomuväreillä.

Kakku oli varsin kermainen, mutta erittäin maukas. Koripunostyllalla pursottaminen oli mielenkiintoinen kokemus. Hankalinta oli hyvän työasennon löytäminen. Lopputulos oli suhteellisen siisti ottaen huomioon, että olen täysin vasta-alkaja. Harjoitus tekee mestarin, joten jatketaan harjoituksia.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti