keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Mustikka-rahkapullat

Maku-lehdestä löytyi tämäkin ohje. En olisi uskonut, että näistä tulee niin hyviä ja jotenkin tuli vielä tunne, että nämähän ovat varmaan terveellisiä, kun ne on tehty suomalaisesta supermarjasta.

Taikina

2 1/2 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 tl suolaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia

Voiteluun 

1 muna

Täyte

1/2 l mustikoita
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 muna
1 tl kardemummaa

1. Kuumenna maito 42-asteiseksi.
2. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita maitoon.
3. Lisää sokeri, kardemumma ja suola ja sekoita joukkoon noin puolet jauhoista. Sekoita.
4. Alusta loput jauhot taikinaan ja lisää vaivauksen loppuvaiheessa pehmeä margariini.
5. Annan taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
6. Jaa kohonnut taikina 24 palaan, pyörittele pulliksi ja kohota.
7. Painele pulliin syvennykset juomalasilla ja voitele pullat.
8. Ripottele syvennyksiin mustikat.
9. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja jaa täyte pullille mustikoiden päälle.
10. Paistaa 200 asteessa noin 12-15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti