perjantai 5. heinäkuuta 2013

Mansikkainen britakakku

Tämä ihanan kesäinen kakku vei todellakin kielen mennessään. Ohjeita löytyy netistä ja keittokirjoista pilvin pimein. Tässä tulee Nannan versio britakakusta.

Pohja

125 g margariinia
1 dl sokeria
3 keltuaista
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kevytmaitoa

Marenkipinta

3 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl mantelilastuja

Täyte

2 1/2 dl Flora vispiä
200 g kuningatar-rahkaa (Valio)
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
1 l mansikoita

1. Valmista pohja vaahdottamalla margariini ja sokeri.
2. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan.
3. Lisää vuorotellen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Sekoita.
4. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellin kokoiseksi levyksi. Ole kärsivällinen taikinan levityksessä.
5. Valmista marenki vaahdottamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sokeri vähitellen joukkoon, kunnes seos on kiiltävää ja kovaa.
6. Levitä marenki pohjataikinan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut.
7. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes marenki on saanut kauniin värin.
8. Valmista täyte vatkaamalla Flora vispi vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon rahka ja sokerit.
9. Jaa pohjalevy kahtia ja levitä täyte toisen levyn pinnalle. 
10. Lisää täytteen päälle pilkotut mansikat. Osan mansikoista voit säästää koristeeksi kakun pinnalle.
11. Nosta toinen kakkulevy päälle ja nauti.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti