keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Toskakakku

En ollut muistanut tämän lapsuudestani tutun herkun olemassaoloa, kunnes törmäsin Maku-lehdessä tähän reseptiin. Sitä piti tietenkin kokeilla. Toskakakku maistui edelleen yhtä hyvältä kuin lapsenakin. 

Pohja

100 g margariinia
3 munaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus

50 g margariinia
3/4 dl sokeria
100 g mantelilastuja
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kuohukermaa

1. Pingota irtopohjavuokaan leivinpaperi ja voitele vuoan reunat.
2. Sulata rasva ja anna jäähtyä.
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
4. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon.
5. Lisää lopuksi sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi.
6. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia.
7. Valmista kuorrutus sulattamalla rasva kattilassa. Sekoita joukkoon muut kuorrutteen ainekset ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 2-3 minuuttia.
8. Levitä kuorrutus kakun pintaan ja paista 200 asteessa hieman keskitasoa ylempänä noin 10 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti