tiistai 25. marraskuuta 2014

Neiti Puolukan kakku

Myös tämä resepti löytyy Kinuskikissan helpot suosikit -kirjasta, tosin mustikkaversiona. En ole aiemmin tehnyt puolukoista hyytelökakkua, joten oli kiva kokeilla vähän jotakin uutta. En enää muista, missä tilaisuudessa tätä tarjosin, mutta syksyn puolukka-aikaa se kuitenkin taisi olla. Alkuperäinen ohje on mitoitettu isommalle vuoalle, mutta minä tein tämän halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuokaan ja laskin ainesosien määrät uudelleen niitä vähän pyöristellen.

Pohja

200 g digestivekeksejä
75 g margariinia

Täyte 

10 liivatelehteä
4 1/4 dl vispikermaa
500 g vaniljavanukasta (esim. X-tra)
1 dl sokeria
5 1/2 dl puolukkasosetta

Päälle

puolukoita
valkosuklaata

1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla
2. Murskaa digestivekeksit, lisää sulatettu margariini ja painele keksiseos vuoan pohjalle.
3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
4. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää joukkoon vaniljavanukas ja sokeri.
5. Laita 2 dl puolukkasoseesta kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon liotetut liivatteet. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna kiehahtaa uudelleen.
6. Sekoita liivate-puolukkaseos täytteeseen yhdessä lopun puolukkasoseen kanssa.
7. Levitä täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa kolme tuntia.
8. Irrota kakku vuoasta ja koristele halutessasi puolukoilla ja valkosuklaalla.

  
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti