tiistai 25. marraskuuta 2014

Seeprakakku

Testasin Kinuskissan  helpot suosikit -kirjan ohjetta. Tätä kakkua tein isänpäiväksi. Seepran raidat jäivät ehkä vähän vielä harjoitusasteelle, mutta kakku oli muuten oikein hyvää, eikä lainkaan liian makeaa. Tyttäreni avustuksella väsäsimme pikaiset koristeet valkosuklaasta.

Pohja

200 g dominokeksejä
50 g margariinia

Täytevaahto

5 dl vispikermaa
600 g vaniljajogurttia

Valkosuklaatäyte

1/2 täytevaahdosta
4 liivatelehteä
120 g valkosuklaata
1/2 dl vettä

Tumma suklaatäyte

1/2 täytevaahdosta
4 liivatelehteä
100 g tummaa suklaata
3/4 dl vettä

Koristeet

valkosuklaata
koristerakeita

1. Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla.
2. Murskaa dominokeksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele seos vuoan pohjalle.
3. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, lisää vaniljajogurtti ja jaa täytevaahto kahteen yhtä suureen osaan.
4. Laita kummankin suklaatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
5. Paloittele suklaat eri lautasille ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä.
6. Kuumenna täytteiden vedet kiehuviksi ja ja sulata joukkoon liivatteet.
7. Valmista suklaatäytteet vatkaamalla toiseen vaahtopuolikkaaseen valkosuklaa ja liivateseos ja sitten toiseen puolikkaaseen tumma suklaa ja liivateseos.
8. Kaada vuoan keskellen vuorotellen tummaa ja vaaleaa täytettä noin desilitra kerrallaan. Jatka näin, kunnes kaikki täyte on käytetty. Loppua kohden annosta voi pienentää, niin saat myös keskiosaan tiheän rengaskuvion.
9. Laita kakku jääkaapppiin hyytymään noin kolmeksi tunniksi ja irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti