perjantai 3. huhtikuuta 2015

Pääsiäisruudut

Ystäväni toi minulle Leivotaan-lehden, jossa oli toinen toistaan ihanimpia ohjeita. Ensimmäisenä kokeiluun pääsi tämä pääsiäisherkku, joka vie pahimman makeannälän.

Ainekset

100 g tummaa suklaata
100 g margariinia
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 d vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Koristelu

50 g valkosuklaata
50 g tummaa suklaata
15 pientä suklaamunaa

1. Sulata margariini varovasti kattilassa. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon paloitellut suklaapalat.
2. Kaada suklaataikina kulhoon ja sekoita joukkoon munat yksitellen.
3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (33 x 20 cm) ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia.
5. Koristele jäähtynyt kakku sulatetuilla suklailla ja suklaamunilla, leikkaa ruuduiksi ja anna jähmettyä jääkaapissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti