perjantai 3. huhtikuuta 2015

Mämmimutakakku

Kuulun niihin ihmisiin, jotka todella tykkäävät mämmistä. Voin syödä sitä sellaisenaan maidon ja sokerin kera. Erityisen hyvää se on vaniljakastikkeen kanssa nautittuna. Leivonnassa en ole sitä aiemmin käyttänyt, joten kun Pirkka-lehdessä oli vieläpä resepti, jossa mutakakku tuunattiin mämmillä, pitihän sitä kokeilla. Kakussa todella maistuu mämmi, mikä on hyvä juttu ainakin omasta mielestäni. Sen verran tujua kakkua on, ettei sitä montaa palaa pysty syömään, ja se vaatii kermavaahtoa tms. vähän kyytipojaksi. Me söimme kakkua sitruunankuorella maustetun vaniljakastikkeen kera.

Täytyy sen verran vielä lisätä alkuperäiseen päivitykseen, että tämä kakku todella parani vanhetessaan. Kolmantena päivänä leipomisesta kakku oli suorastaan taivaallista. Tämän kakun suosittelen tekemään muutamaa päivää aikaisemmin jääkaappiin, jossa se saa maustua rauhassa.

Ainekset

150 g margariinia
150 g tummaa suklaata
4 munaa
2 dl sokeria
1 1/2 dl mämmiä
100 g mantelijauhetta
1/4 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Koristeeksi 

tomusokeria
pieniä suklaamunia

Tarjoiluun

vaniljakastiketta (esim. Flora Vanilla vaahtoutuva vaniljakastike)
sitruunankuorta raastettuna

1. Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele vuoka.
2. Sulata margariini kattilassa, nosta kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi.
3. Lisää sokeri ja munat kattilaan ja vatkaa. Sekoita joukkoon mämmi.
4. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita. Kaada taikina vuokaan.
5. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 175 asteessa noin 30-35 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmaiseksi.
6. Annan kakun tekeytyä kylmässä.
7. Koristele ja tarjoile vaniljakastikkeen kera.      


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti