maanantai 1. helmikuuta 2016

Elsa-kakku

Esikoiseni täytti seitsemän vuotta ja tämän merkkipaalun saavuttamiseksi vietimme Frozen-synttäreitä, kuinkas muutenkaan :) ! Sankari sai itse valita juhliensa teeman. Meillä asustaa Frozen-fani, joten oli varsin ilmeistä, millaiset juhlat päivänsankari haluaa. Vietimme samaan aikaan myös kuopuksemme syntymäpäiviä ja Frozen-teema tuntui sopivan molemmille lapsille. Frozen-satu sijoittuu talveen, joten tammikuiset synttärit Frozen-teemoineen kuulostivat minustakin varsin mukavilta.
 
Kakun pohjana on viiden munan sokerikakkupohja, jonka leikkasin kolmeen osaan. Kostutin kakun vaniljamaidolla ja tein täytteeksi vadelma-Daim -täytteen. Täytteeseen tuli kuohukermaa, mascarponejuustoa, sokeria, vaniljasokeria, Daim-patukkaa ja vadelmia sekä vaniljakreemijauhetta täytteen tukevoittamiseen. Kakun päällinen on sokeri- ja vaahtokarkkimassaa, jonka värjäsin sinisellä pastavärillä. Päällisen alla on sokerikreemiä kosteutta eristämässä. Koristeet ovat sokerimassaa ja Marianne-rakeita ja kakkukuva on leivonpuodista tilattu (sokeripaperia).
 
Kaiken kaikkiaan kakku onnistui minusta hyvin ja maistui hyvältä. Sokeripaperikuva ei nyt ollut mitenkään erityisen hyvää, mutta minulla ei ollut kerta kaikkiaan aikaa alkaa itse maalata kakkukuvaa, kun samalle päivälle tehtäviä kakkuja oli kaksi, puhumattakaan muista leivonnaisista yms. Joka tapauksessa päivänsankari oli tyytyväinen lopputulokseen :) !



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti