maanantai 2. toukokuuta 2016

Kinuskinen täytekakku

Minua pyydettiin tekemään kakku ystäväni vanhempien 60-vuotispäiville. Juhlia vietettiin perhepiirissä, joten pienempi kakku riitti tilaisuuteen. Toiveena oli kinuskinen kakku, jossa olisi koristelussa helmiä. Kinuski on sinänsä erittäin makeaa, ja nyt kinuskia haluttiin kuorrutteen lisäksi myös täytteeseen. Koska ruoka-ainerajoitteista johtuen en voinut käyttää esimerkiksi marjoja tms. makeutta tasapainottamaan, oli kakku melko makea, mutta kuulemma hyvää. Ja toisaalta riittikin hyvin, koska sitä ei voinut syödä montaa palaa.
 
Kakku on perinteinen neljän munan sokerikakkupohja. Kostutukseen käytin vaniljamaitoa. Molemmissa täyteväleissä on kinuskitäyte (kuohukermaa, fariinisokeria, vispikermaa ja vaniljakreemijauhetta). Kuorrutus on kinuskia, ja reunoilla on ohut kerros vispikermaa. Koristelin reunat maitosuklaalla, ja ruusut ovat sokerimassaa. Tein ensimmäistä kertaa elämässäni sokerimassaruusuja tällä metodilla. Minulla ei ollut muotteja, mutta turha niitä olisikaan ollut ostaa. Ensimmäiset ruusut menivät harjoitteluksi, mutta sitten alkoi syntyä ainakin omasta mielestäni jo ihan kelvollisia ruusuja. Harjoitus tekee mestarin :) . Toki vielä riittää hiomista, mutta lopputulos oli mielestäni kaunis, ja sain jopa niitä helmiä upotettua koristeluun.
 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti