maanantai 2. toukokuuta 2016

Keväinen hevoskakku mango- ja maitosuklaatäytteillä

Enpä ole aiemmin tehnyt kakkua hevosen syntymäpäiville, mutta nyt sain siihen tilaisuuden. Kuvan heppa oli saavuttanut kunnioitettavan 25 vuoden iän, ja tämä kakku meni hänen kunniakseen järjestettyihin juhliin. Sitä en tiedä, saiko heppa maistaa kakkua ;) . Tästä kakusta riittää syöjien ruokahalusta riippuen noin 30-35 hengelle.

Tein kakun gluteenittomana ja laktoosittomana suklaata lukuun ottamatta. Kakkupohjien jauhoina käytin perunajauhoja, ja tein pohjat Kinuskikissan levykakkupohjaohjeita soveltaen. Kakussa on kaksi täyteväliä. Alin täyte on maitosuklaanmakuinen täyte, johon tuli vispikermaa, mangotuorejuustoa, maitosuklaata ja vaniljakreemijauhetta. Ylempään täyteväliin tein mangotäytteen, johon tuli mangososetta, mangotuorejuustoa, vispikermaa, sokeria, vaniljakreemijauhetta ja liivatteita. Jouduin kakun täyttämisvaiheessa lisäämään vaniljakreemijauhetta, koska ilman sitä täyte olisi ollut liian löysää levitettäväksi kakun päälle. Kostutin kakun hedelmäisellä mangon ja appelsiinin makuisella mehulla.

Kakun tilaajat antoivat minulle varsin vapaat kädet kakun suhteen. Värimaailman valinta oli suhteellisen helppoa, sillä juhlien kattauksessa käytettiin vihreää ja keltaista. Myös hepan laitumella on keltaisia kukkia, ja soveltuvat nuo värit hyvin kevääseenkin. Täytevaihtoehdoista maitosuklaa ja mango kuulostivat hyvältä vaihtoehdolta, ja mangosta sai kivan raikkaan keväisen täytteen maitosuklaatäytteen kaveriksi.

Kuorrutin kakun mangokermalla, jossa oli mm. mangorahkaa ja vispikermaa. Reunoille tein koristeen valkosuklaasta, jonka värjäsin vihreällä pastavärillä. Heppakuva on sokeripaperia, ja se on tilattu leivontatarvikeliikkeestä. Koska sokeripaperi ei kestä kosteutta, eikä sitä voi suoraan laittaa kerman päälle, tein sen alle sokerikreemin, jota levitin kakun päälle ja kuvan alle. Kuva säilyi hyvänä vielä seuraavaankin päivään. Kakkukoristeet tein sokerimassasta, jonka värjäsin pastaväreillä.

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti