tiistai 3. toukokuuta 2016

Valkoinen kakku valkosuklaan ja vadelmien kera

Omissa syntymäpäivissä on sekin hyvä puoli, että voi tehdä itselleen kakun niin sanotusti rennolla otteella, eikä tarvitse miettiä, että onnistuuko se vai ei. Tänä vuonna testasin taas muutamaa itselleni uudempaa juttua. 
 
Tein kolmen munan sokerikakkupohjan, jonka jaoin kolmeen osaan. Kostutin kakkupohjat vadelmamehulla ja täytin kakun valkosuklaatäytteellä (vispikermaa, vaniljatuorejuustoa ja valkosuklaata), johon upotin pakastevadelmia. Jätin sen verran täytettä, että sain levitettyä sitä koko kakun ulkopintaan. Kuorrutin kakun vaahtokarkkimassalla ja koristelin sokerimassakoristeilla. Ensimmäistä kertaa käytin koristelussa myös suklaata niin, että spritsasin suklaata kuorrutteen pintaan. Sopivalla tyllalla se kävikin varsin kätevästi ja totesin, että tässä kakussa vähemmän on enemmän eli jätin koristelun varsin yksinkertaiseksi. Kakun kuorrutus onnistui aika mukavasti. Massa pitää vain jättää riittävän paksuksi ja käyttää sitä paljon, niin on sitten kuorrutusvaiheessa helpompaa työskennellä.
 
Mielestäni lopputulos oli tyylikäs ja voisin jopa ajatella, että tämän tyyppinen kakku olisi mainio esimerkiksi hääkakkuna. Kakku oli erittäin hyvää, ehkä yksi parhaimpia makuyhdistelmiä ainakin minun suuhuni.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti